НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°всі новини дня
Політика
Україна
05.03.2023 389

В Україні викрили зловмисників, які оформлювали кредити на зниклих безвісти і полонених

Шахраї отримали доступ до номерів понад 20 військовослужбовців, які перебувають у полоні або зникли безвісти.

f35724b3e3bbd02fc140fbd94f157f76_05.03.23

В Україні викрили злочинну групу, яка оформлювала кредити на зниклих безвісти і полонених військовослужбовців. Загальна сума збитків становить понад 2 мільйони гривень. Пише ТСН.

Про це повідомили в Національній поліції України.

Зазначається, що троє зловмисників отримували дані про мобільні номери військовослужбовців, із якими втратили зв’язок рідні або тих, хто наразі перебуває у полоні. Вони перевипускали SIM-карти і перевіряли, чи є номери фінансовими. Далі отримували доступ до онлайн-банкінгу. З рахунків захисників перераховували залишок грошей, а також випускали кредитні карти й привласнювали суми позики.

За попередніми даними, шахраям вдалося отримати доступ до мобільних номерів понад 20 військовослужбовців, які перебувають у полоні або зникли безвісти.

Організатора злочинної групи затримали. Чоловікову повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Україна повернула тіла ще 17 загиблих захисників. Від початку повномасштабної війни з окупованих територій родинам передали тіла 1 426 полеглих українських героїв.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні викрили зловмисників, які оформлювали кредити на зниклих безвісти і полонених 5.00 5 2
Політика / Україна
05.03.2023 389
Еще материалы раздела «Україна»