<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
04.03.2023 481

Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і не прогнозується

Дефіцит потужності в українській енергосистемі відсутній вже 21 день поспіль і наразі не прогнозується.

Про це в Телеграмі повідомляє НЕК "Укренерго".

Споживання електрики знизилось, що є характерним для вихідного дня. Потреба в електроенергії повністю забезпечується виробництвом на українських електростанціях та несуттєвим імпортом, зауважили в компанії.

Працюють усі види електростанцій в енергосистемі. Обсяг наявних доступних потужностей генерації сприяє підвищенню її операційної безпеки.

Мережевих обмежень у мережах Укренерго, що спричиняли б необхідність обмеження споживачів, в областях наразі немає, але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень, ідеться в повідомленні.

Ремонтні бригади Укренерго в неділю, 5 березня, розпочнуть додаткові ремонтні роботи на енергооб’єктах в Одеській області, які дозволять підвищити надійність живлення Одеського регіону. Підготовчі роботи вже почалися. Це складні роботи на високовольтному обладнанні, тому упродовж неділі, а також у понеділок можливі тимчасові обмеження споживання.

"Роботи проводяться на енергооб’єктах, які були неодноразово пошкоджені ворожими обстрілами і можуть мати приховані пошкодження. Тому навіть їх відновлення функціонування, на жаль, не виключає ризиків виникнення відмов інших елементів мережі, які живлять Одесу, що можуть статися під час проведення ремонтних робіт", - зазначили в Укренерго і додали, що про завершення робіт буде повідомлено.

Оценка материала:

5.00 / 1
Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і не прогнозується 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
04.03.2023 481
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»