<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Економіка
04.03.2023 502

У НКРЕКП заговорили про зручний момент для підвищення цін на електроенергію

Українські громадяни й бізнес вже морально готові до підвищення цін на електроенергію.

Про це заявив глава НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

"Війна нас навчили дуже багато речам. Ми вже не ті, які були до війни. Ми готові платити справедливу ціну, але ціна повинна бути дійсно справедлива", - сказав глава НКРЕКП в ефірі телемарафону.

Водночас, за словами Ущаповського, це "питання дуже не просте".

"Поки що ми знаходимося десь в середині цього шляху. Я думаю, що це буде продовжуватися ще місяць-два, десь упродовж цього терміну, а потім будемо виходити з пропозицією. Але я особисто за те, що саме головне, що в цьому процесі було б, це відкритість, щоб громадськість, наші громадяни знали, що робиться, яким чином це робиться", - заявив глава НКРЕКП.

А рішення про перегляд тарифів для населення, за словами Ущаповського, прийматиме уряд, оскільки саме він субсидує низькі ціни на електроенергію.

Дещо інша історія із цінами для бізнесу.

За нього відповідає якраз національна комісія. Через перебої з постачанням дефіцит потужності бізнесу доводилося використовувати альтернативні джерела. Наприклад, генератори, або покупка електроенергії за кордоном. В обох випадках таке світло обходилося значно дорожче, тому наразі комісія вивчає можливість перегляду цін і для таких споживачів.

На скільки ціни для бізнесу можуть зрости, у комісії також поки вивчають варіанти.

Оценка материала:

5.00 / 2
У НКРЕКП заговорили про зручний момент для підвищення цін на електроенергію 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
04.03.2023 502
Еще материалы раздела «Економіка»