<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Бізнес
Економіка
06.03.2023 474

В Україні стрімко зросла ціна на цибулю

Через військове вторгнення РФ в Україні зростають ціни на продукти. Зокрема, подорожчала цибуля, яка є одним з овочів у борщовому наборі. Так, до травня цибуля може подорожчати ще на 30%, попри на те що, імпорт цибулі в Україну в лютому виріс у 2,5 раза порівняно з січнем.

Про це повідомив аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка, пише видання Agronews.

За словами експерта, попит на ринку буде зменшуватися до кінця весни, тому що цибуля буде рости на дачних ділянках українців. І це вплине на її ціну.

«Зараз цибуля від 52 до 58 грн/кг. Так що, я думаю, десь ще на 30% зростання цін на дану продукцію буде до початку травня точно», – пояснив Гопка.

В Україні відпускні ціни на ріпчасту цибулю станом на 6 березня вже озвучуються в межах 42-47 грн/кг, що в середньому на 18% дорожче, ніж минулого тижня.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні стрімко зросла ціна на цибулю 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
06.03.2023 474
Еще материалы раздела «Економіка»