НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
08.03.2023 526

Банк Raiffeisen більше десяти років співпрацював із поплічниками Путіна, - ЗМІ

Банк Raiffeisen протягом тривалого часу обслуговував фіктивну компанію на Кіпрі, яка контролювалася російськими олігархами Аркадієм та Борисом Ротенбергами.

imgonline_com_ua_resize_ih7jmyh4gth_650x410_08.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Der Standart.

За інформацією видання, у банківських документах стверджується, що фіктивні компанії, які співпрацювали з Raiffeisen Bank International (RBI), "щонайменше перебували у сфері впливу, якщо не під контролем, Ротенбергів".

Крім того, австрійське Управління з фінансового ринку критикувало банк за недостатньо серйозне ставлення до правил щодо запобігання можливому відмиванню грошей та фінансуванню тероризму, зокрема в офшорних зонах. Зокрема, у 2018 році йому присудили найбільший штраф, який будь-коли сплачувала фінансова установа в Австрії, - понад три мільйони євро.

У виданні стверджують, що одна з компаній, яку контролювали Ротенберги, - Hervet Investments Limited. Вона була зареєстрована у Кіпрі та співпрацювала з австрійським банком близько 14 років (з 2002 до 2016 року).

Hervet отримала у Raiffeisen Bank International рахунок у цінних паперах та клірингові рахунки для біржових операцій. Через них проходили величезні суми. Згідно з документами, які є у видання, найбільша транзакція у період з початку 2015 року до середини 2016 року становила понад 123 мільйони євро. При цьому банк Raiffeisen не з'ясовував, хто є реальним власником компанії.

Журналістам Der Standart вдалося побачити зв'язок компанії з юридичною особою, власником і бенефіціарним власником якої є Борис Ротенберг, завдяки даним Paradise Papers - масштабного витоку даних про таємні фінансові операції, який стався в 2016 році.

Австрійська газета зазначає, що Ротенберги - це не єдині російські олігархи, яких підозрюють у зв'язках із Raiffeisen Bank International. При цьому банк продовжує працювати в РФ, незважаючи на вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що акції Raiffeisen Bank International впали більш ніж на 7% після того, як австрійський банк заявив, що отримав запит інформації від органу санкцій США про його бізнес, пов'язаний з Росією.

Оценка материала:

5.00 / 2
Банк Raiffeisen більше десяти років співпрацював із поплічниками Путіна, - ЗМІ 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
08.03.2023 526
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»