<
НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаноговсі новини дня
Політика
Україна
07.03.2023 1784

Питання про корупцію в Міноборони поляризувало українців, - опитування КМІС

Майже половина українців виступають за притягнення до відповідальності людей, які причетні до корупції у Міністерстві оборони, водночас стільки ж вважають, що необхідно проводити довше та ретельніше розслідування.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

"Частина опитаних апелювала до аргументів на кшталт "не розгойдувати човен", тим більше в умовах, коли рівень журналістських розслідувань, з їх точки зору, в Україні далеко не завжди є об’єктивним та неупередженим. Інша сторона акцентувала на нульовій толерантності до щонайменшої непрозорості у сфері оборонних закупок та потребі негайних кадрових рішень, оскільки в їх розумінні така можлива корупція несе значні загрози державі та захисникам", - йдеться в коментарії КМІС.

Респондентам ставили запитання, яке їхнє ставлення до розслідувань можливої корупції у Міністерстві оборони: це мають бути негайні кадрові рішення на тлі гострої важливості під час війни, або це мають бути ретельні, хоч і можливо довші, розслідування, щоб не провокувати нестабільність в міністерстві та не шкодити обороні?

Це питання поляризувало українців: 46% вважають, що краще ретельніше і довше розслідувати, а водночас стільки ж (47%) респондентів вважають, що мають бути негайні рішення за найменшою підозрою у корупції.

При чому в усіх регіонах України думки населення розділилися майже порівну.

Водночас у КМІС зазначили, що позиція у резонансній справі навколо Міноборони не пов’язана із "зрадофільськими" чи "депресивними" настроями. Серед тих, хто вимагає швидких рішень, і серед тих, хто хоче ретельнішого розслідування, абсолютна більшість висловилися проти будь-яких поступок російському агресору.

Оценка материала:

5.00 / 2
Питання про корупцію в Міноборони поляризувало українців, - опитування КМІС 5.00 5 2
Політика / Україна
07.03.2023 1784
Еще материалы раздела «Україна»