<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні здорожчає пальне: в чому головна проблема  До України йде спека: прогноз погоди на вівторок, 21 травня  Хто і де може вручати повістки: що каже новий закон про мобілізацію  Україна зробила Крим непридатним для російських військ – Годжес про удари по півострову  Кулеба зробив різку заяву щодо зброї від партнерів і примусу України до переговорів  Чи будуть заморозки в Україні до літа: синоптик надав докладний прогноз погоди на тиждень  Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики поясниливсі новини дня
Політика
Світ
08.03.2023 348

У Держдепі не виключають санкцій США та Європи проти алмазної сфери Росії

Представники уряду Сполучених Штатів і очільників ЄС провели зустріч з керівниками компаній алмазної промисловості й торгівлі щодо запровадження санкцій проти алмазної індустрії Росії.

3f3f7e9e518fb145fb8337af051333eb_08.03.23

Про це повідомляє Держдеп США, - пише Укрінформ. Пише ТСН. 

«Сьогодні посол Джеймс О'Браєн приєднався до заступника гендиректора й головного спеціаліста з контролю правил торгівлі Єврокомісії Деніса Редоннета, щоб обговорити з провідними офісами торгівлі алмазами, а також виробниками, лабораторіями та галузевими торговими асоціаціями в США та Європі важливість долучення алмазної промисловості до майбутніх заходів з імпортного контролю, пов’язаних з Росією, включно з полірованими діамантами», - йдеться в заяві.

Питання про санкції постало, адже Росія продовжує заробляти мільярди доларів на торгівлі діамантами. Тому існує необхідність запровадження найбільш ефективних і впливових способів перервати цей потік доходів для РФ.

«Сполучені Штати і Європейський Союз залишаються відданими тому, щоби накласти на Росію економічні наслідки через неспровоковану нею війну в Україні»,- резюмували в заяві.

Санкції проти Росії: деталі

Нагадаємо, що ЄС ухвалив 10 пакет санкцій проти Росії за її вторгнення до України. До санкційного переліку потрапили: 121 фізична та юридична особа, значні нові імпортно-експортні обмеження та заборона російських пропагандистських ЗМІ.

Також Велика Британія запровадила санкції щодо 92 фізичних та юридичних осіб Росії, зокрема пов’язаних з "Росатомом". Під обмеженнями також опинилися близькі союзники Путіна, серед яких – ексголова Служби безпеки та гендиректор "Північного потоку-2".

До того ж президент України Володимир Зеленський ввів в дію санкції проти росіян.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Держдепі не виключають санкцій США та Європи проти алмазної сфери Росії 5.00 5 1
Політика / Світ
08.03.2023 348
Еще материалы раздела «Світ»