НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Політика
Україна
08.03.2023 553

У ЗСУ розповіли про кількість росіян, що потрапляють до полону біля Бахмута

Наразі йдеться про не дуже велику кількість окупантів.

d4e5174c66f8167d97ac5151a1d77087_08.03.23

На Бахмутському напрямку майже щодня до полону Сил оборони потрапляють російські купанти. Наразі цифра вимірюється кількома солдатами армії РФ. Пише ТСН. 

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі "Радіо Свобода".

"Але буває двоє-троє окупантів на добу на цьому напрямку. Буває більше попадають", - сказав він.

За словами предствника ЗСУ, у районі Бахмута в основному діє ПВК "Вагнера". У них, каже Череватий, є лише один метод мотивації - це під примусом смерті діяти.

"Ну, і сама логіка бойових дій, коли в тебе позаду стоїть загороджувальний загін. Грубо кажучи, попереду на тебе чекає вмотивований озброєний ворог, ти не дуже здасишся до полону. В основному, коли штурмові групи зазнають поразки, і хтось залишається "недобитим". Тоді здаються у полон", - додав речник.

Втрати ворога біля Бахмута

Колишній 48-річний російський ув'язнений розповів, як загону, де він перебував, наказали напасти на українську заставу в Бахмуті. Він пригадав, що лише четверо чоловіків були "боєздатними" до кінця ночі, інші були мертві або поранені.

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що Російська Федерація може втратити значну частину елітних підрозділів ПВК "Вагнер" у битві за Бахмут. Наголошується, що ворогові не вдасться оточити місто без значних втрат зі свого боку.

CNN із посиланням на представника НАТО пише, що окупанти в боях за Бахмут втрачають у п’ять разів більше військових, ніж Україна. Чиновник Альянсу на умовах анонімності уточнив, що співвідношення втрат п’ять до одного ґрунтується на розвідувальних даних.

Оценка материала:

5.00 / 1
У ЗСУ розповіли про кількість росіян, що потрапляють до полону біля Бахмута 5.00 5 1
Політика / Україна
08.03.2023 553
Еще материалы раздела «Україна»