<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
08.03.2023 1051

Під Москвою знайшли кладовище загиблих в Україні "вагнерівців", - ЗМІ

У середині січня у селі Маврино, що на північний схід від Москви, з'явилися 27 однакових могил. На них зафіксували вінки у кольорах російського триколору та емблема ПВК "Вагнера".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російське видання MSK1.

"Цвинтар нас (приходу - ред.) не стосується. Воно суто муніципальне. Так, ми бачили, як приїжджали по дві-три машини, щось робили. То були звичайні ритуальні машини, але не наші. Я цього всього не торкався. Єдине, що ми можемо припустити, що це "вагнерівці". Нам не рекомендували лізти в цю тему", - сказав місцевий отець Діонісій.

Зазначається, що до могил, де лежать найманці ПВК "Вагнер", більшість із яких досі шукають родичі, ніхто не ходить.

"Станом на 17 лютого 2023 року на ділянці знаходилося 27 могил. Лише двоє - мешканці Москви. Всі інші народилися, жили та відбували покарання у різних куточках Росії. Чотири могили мусульманські, найманців з Азербайджану та Киргизстану", - йдеться у матеріалі.

Загиблі найманці відбували покарання за вбивства, незаконний обіг зброї та злочини, пов'язані із наркотиками. Місцева жінка розповіла, що це кладовище стає дедалі більшим, а також там роблять окрему зону, відгороджують могили із російською стрічкою від тих, де поховані звичайні люди. Місцеві разом зі старостою Маврино Антоніною Коловою розводять руками та в один голос кажуть, що однакові могили нібито з'явилися за одну ніч.

Вартість одного родового поховання на цвинтарі в Мавриному - понад 400 тисяч рублів. Експерти у темі ритуальних послуг припустили, що співробітники ПВК "Вагнера" могли поховати загиблих найманців, саме викупивши там родові поховання.

Нагадаємо, що нові поховання були виявлені неподалік Луганська. Ймовірно, там похоронені колишні бійці ПВК "Вагнера".

Оценка материала:

5.00 / 2
Під Москвою знайшли кладовище загиблих в Україні "вагнерівців", - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
08.03.2023 1051
Еще материалы раздела «Світ»