<
НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення Українивсі новини дня
Політика
Україна
08.03.2023 550

"Затягує в себе основні зусилля росіян": військові розповіли про ключовий задум в Бахмуті

Зазначається, що у Бахмуті готується доля майбутнього контрнаступу.

af24c29f3b43899f275377489e557514_08.03.23

Високопоставлене джерело в уряді України детально розповіло ТСН.ua про ситуацію та тактику в найгарячішій точці фронту – Бахмуті.

"Зброї бійцям вистачає, по кількості у нас там достатньо воїнів. Станом на сьогодні, як говорять наші генерали на Ставці, взяти в оточення Бахмут неможливо. "Вагнер" поклав там купу народу. Ворог використовує тактику маленьких штурмових груп – від 10 до 12 людей, які гинуть, а на їхне місце заходять інші. Іноді наші кулеметники зізнаються, що можна зійти з розуму від кількості пострілів по ворогу", – повідомляє джерело.

Та додає: "Бахмут – це принципова позиція військових. Президент запитує їх кожного разу під час Ставки верховного головнокомандувача щодо цього. Позиція спільна – його треба тримати і станом на сьогодні  ми його втримаємо. Західним партнерам ми пояснюємо, чому ми не відходимо. Це місце, де ми ліквідовуємо дуже потужний ресурс росіян. Насправді наступ росіян почався саме там, в травні. Вони там використовують повзучу тактику. Ми там перемололи стільки ворожого ресурсу, що навіть страшно уявити. Не тільки людського ресурсу ворога, а й зброї. За оцінками військових – це зменшення наступального ресурсу ворога, це примушує його вводити резерви. Це означає, що завтра ці резерви росіяни не зможуть використати на іншому напрямку і не зможуть задіяти тоді, коли ми підемо в контрнаступ. Оборона Бахмута – це одне з завдань підготовки майбутньої контрнаступальної операції. Бахмут сьогодні – це форпост, який затягує в себе основні зусилля ворога. Бахмут – це місце, де готується доля майбутнього контрнаступу в тому числі".

Раніше повідомлялося, що в боях за Бахмут РФ втратила до 30 тисяч окупантів.

Нагадаємо, що 6 березня на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача було ухвалене рішення про продовження оборонної операції та подальше посилення позицій українських військових у Бахмуті.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Затягує в себе основні зусилля росіян": військові розповіли про ключовий задум в Бахмуті 5.00 5 1
Політика / Україна
08.03.2023 550
Еще материалы раздела «Україна»