<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
08.03.2023 356

НБУ відкликав ліцензію та ліквідував «Айбокс Банк»

Нацбанк вирішив відкликати банківську ліцензію в акціонерного товариства «Айбокс Банк» і ліквідувати його з 7 березня. Поповнити банківські картки через термінали IBOX уже не можна.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Там зазначили, що частка фінустанови становила 0,1% від активів платоспроможних банків, тож її виведення з ринку «не вплине на стабільність банківського сектора України».

Це рішення ухвалили у зв’язку із систематичним порушенням банком вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (ПВК/ФТ).

До того ж протягом останніх двох років Нацбанк за результатами здійснення нагляду у сфері ПВК/ФТ накладав на «Айбокс Банк» штраф, двічі зупиняв для банку здійснення окремих видів операцій, відстороняв чиновника банку від посади, а також двічі надавав письмове застереження.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ відкликав ліцензію та ліквідував «Айбокс Банк» 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
08.03.2023 356
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»