НОВИНИ ДНЯ: Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
09.03.2023 410

Війна матиме "руйнівні" наслідки для економіки Росії, - голова МВФ

Економічні перспективи Росії через війну в Україні після 2023 року "дуже руйнівні". Зокрема, передбачається, що у перспективі економіка РФ скоротиться на 7%.

gettyimages_1205049948_12_650x410_09.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіни Георгієвої.

"Коли ви берете наші прогнози на середньострокову перспективу, вони означають, що економіка Росії скоротиться як мінімум на 7%", - сказала Крісталіна Георгієва.

За її словами, економіка Росії згодом постраждає через еміграцію робітників, закриття доступу до технологій та запровадження санкцій проти енергетичної галузі країни.

Як зазначила Георгієва, попри те, що Росії вдалося направити частину своїх продажів нафти за межі європейських ринків - до Китаю та Індії, це не чинитиме "тривалого впливу" на економіку країни.

"Ми не бачимо, щоб Росія отримувала якусь вигоду від того, що вона завдала Україні і собі", - наголосила глава МВФ.

Як повідомлялося, безпрецедентні санкції країн Заходу суттєво вплинули на економіку Росії, проте не змогли її обрушити, як очікувалося відразу після вторгнення в Україну. Деякі обмеження були запроваджені лише наприкінці минулого року і навіть на початку 2023 року і довготривалий ефект матимуть ще багато років.

Зокрема, Росія уникла економічного краху після початку війни президента Володимира Путіна з Україною. Однак це лише перший акт повільно тліючої кризи, яка розігруватиметься найближчими роками.

Оценка материала:

5.00 / 2
Війна матиме "руйнівні" наслідки для економіки Росії, - голова МВФ 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
09.03.2023 410
Еще материалы раздела «Економіка»