<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Вибори в Європарламент. Хто бере участь та яка позиція партій щодо України  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травнявсі новини дня
Політика
Україна
09.03.2023 456

"Наші хлопці стоять": Зеленський пояснив, чому ЗСУ вирішили утримувати Бахмут

За словами президента, у разі захоплення Бахмута окупанти підуть далі – до Слов'янська і Краматорська.

30e9e78a7c76df6835c87c8d44cbd609_09.03.23

Російські окупанти матимуть "відкритий шлях" для захоплення ключових міст на сході України, якщо вони захоплять Бахмут. Пише ТСН

Про це попередив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN, пояснюючи рішення тримати українські сили в місті.

"Для нас це тактика. Ми розуміємо, що після Бахмута вони могли б піти далі. Вони могли б піти до Краматорська, вони могли б піти до Слов’янська, це була б відкрита дорога для росіян після Бахмута до інших міст України на Донецькому напрямку. Тому наші хлопці стоять", – поснив глава держави.

Зеленський сказав, що українські мотиви зберегти місто кардинально відрізняються від цілей Росії.

"Ми розуміємо, чого Росія хоче там досягти. Росії потрібна хоч якась перемога – маленька перемога – навіть зруйнувавши все в Бахмуті, просто вбивши там усіх мирних жителів", – сказав президент.

Він додав, що якщо Росія зможе "розмістити свій маленький прапор" у Бахмуті, це допоможе "мобілізувати їхнє суспільство, щоб створити ідею, що вони таки – могутня армія".

Також Зеленський відкинув побоювання, що українські військові у Бахмуті опиняться в оточенні, сказавши, що "ніколи не чув нічого подібного" від своїх командирів.

"Ми маємо думати в першу чергу про свій народ і ніхто не повинен бути оточений, оточення – це дуже важливо", – сказав він.

"Військові самі бачать, що ми повинні там залишатися, незважаючи на те, що Росія зруйнувала все місто", – додав Зеленський. "Війська допомагали дітям, мирним жителям виїжджати з міста – і до сьогоднішнього дня люди виїжджали з Бахмута. Ми всім допомагали".

Раніше високопоставлене джерело в уряді України розповіло, що у Бахмуті готується доля майбутнього контрнаступу.

Нагадаємо, що 6 березня на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача було ухвалене рішення про продовження оборонної операції та подальше посилення позицій українських військових у Бахмуті.

За інформацією журналіста The Guardian, який посилається на західних офіційних осіб, у боях за Бахмут РФ втратила до 30 тисяч окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Наші хлопці стоять": Зеленський пояснив, чому ЗСУ вирішили утримувати Бахмут 5.00 5 1
Політика / Україна
09.03.2023 456
Еще материалы раздела «Україна»