<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішаєвсі новини дня
Політика
Росія
09.03.2023 543

У росіян будуть проблеми. Путін неправильно оцінив можливості України, - розвідка США

Російський диктатор Володимир Путін, ймовірно, помилився у своїй оцінці можливостей України. Окупанти продовжать стикатися з низкою проблем.

__lavrov_gettyimages_1245024579_5_650x410_09.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на щорічну оцінку загроз розвідувального співтовариства США.

"Путін, ймовірно, неправильно оцінив можливості Збройних сил України та ступінь їхнього успіху на полі бою. Російські військові стикалися і стикатимуться з проблемами виснаження, нестачі особового складу та морального духу, що робить їхні сили вразливими перед українськими контратаками", - наголошується в доповіді.

При цьому, за даними американської розвідки, так звана "часткова мобілізація", яку Путін оголосив восени 2022 року, може полегшити нестачу особового складу та резервістів лише у найближчій перспективі. Але такий крок, ймовірно, призведе до підриву підтримки війни всередині РФ.

"Повний ефект від часткової мобілізації почне відчуватися лише навесні та влітку. Хоча російські сили продовжують концентруватися на Донбасі, вони, ймовірно, не зможуть зайняти його повністю у 2023 році", - сказано в оцінці розвідки.

Також у доповіді попереджають, що звірства російських окупантів проти українського населення та військових з'являтимуться у міру того, як триває деокупація.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляв, що Путін фундаментально прорахувався та недооцінив єдність країн Заходу перед загрозою у вигляді Росії.

Також ми писали, що, за словами президента Фінляндії Саулі Нійністе, Путін прорахувався з нападом на Україну так само, як радянський диктатор Йосип Сталін з вторгненням в Фінляндію.

Оценка материала:

5.00 / 1
У росіян будуть проблеми. Путін неправильно оцінив можливості України, - розвідка США 5.00 5 1
Політика / Росія
09.03.2023 543
Еще материалы раздела «Росія»