<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
09.03.2023 630

Все буде знищено: експерт про радянську техніку, яку РФ перекидає до України

Експерт Роман Світан пояснив, чому стара радянська техніка, яку розконсервовує Росія, не може вести війну третього тисячоліття.

1e29fbdc78b14e66d0d6d09ead95dc22_09.03.23

Російська армія розконсервовує стару радянську техніку через її великий дефіцит на фронті, але вона не зможе виконувати серйозних завдань.

Таку думку в етері ТСН висловив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Коментуючи заяву Міністерства оборони Великої Британії про те, що російські військові почали перекидати до України танки 60-річної давності, він зазначив, що у росіян дійсно ще залишилося кілька тисяч танків радянського зразка.

"Ворог може розконсервувати їх, але це озброєння буде грати роль легкої бронетехніки для виконання якихось задач з прикриття піхоти чи перекидування військ в районі лінії фронту", - заявив Світан.

Він зазначив, що всю радянську техніку, яку росіяни приженуть на фронт, буде знищено, оскільки в українських військових кількість протитанкового спорядження набагато більша, ніж кількість всіх танків, які взагалі є і були виготовлені в Радянському Союзі.

"Є кількість техніки, яку Росія може виготовляти на своїх заводах, але після введення санкцій ця техніка також стає «лисою», тобто вони не можуть її обвішати відповідними системами далекомірів, нічного бачення. Такої елементної бази у росіян немає", - сказав експерт.

Він додав, що саме тому нова техніка росіян у такому самому стані, як і радянська. Вона просто не може вести війну третього тисячоліття.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за даними британських розвідників, наприкінці лютого 2023 року російські мобілізовані резервісти отримали наказ штурмувати український бетонний опорний пункт. З озброєння у них була лише "вогнепальна зброя" та лопати".

Крім того, ми раніше інформували, що Росія потайки закупила у Ірану 200 контейнерів зі зброєю.

Оценка материала:

5.00 / 1
Все буде знищено: експерт про радянську техніку, яку РФ перекидає до України 5.00 5 1
Політика / Україна
09.03.2023 630
Еще материалы раздела «Україна»