<
НОВИНИ ДНЯ: Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пунктвсі новини дня
Політика
Світ
09.03.2023 432

Бюджет Міноборони США на наступний рік становитиме рекордну суму на закупівлю озброєння – Bloomberg

Сума оборонного бюджету буде рекордною в історії країни протягом мирного часу.

a84f28b011dff9ba821b23e983e8c6ec_09.03.23

Бюджет міністерства оборони Сполучених Штатів Америки на наступний рік має перевищити $835 млрд, що буде рекордом в історії країни протягом мирного часу. Пише ТСН. 

Про це пише Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Повідомляється, що план витрат, який президент США Джо Байден запропонує в четвер, включає те, що офіційні особи називають одним з найбільших оборонних бюджетів країни в мирний час: $170 млрд на закупівлю озброєнь і $145 млрд на дослідження і розробки, що є рекордними показниками за останній час.

Як розповів один із чиновників, "верхня межа" бюджету Міноборони США на наступний фінансовий рік, що починається 1 жовтня, перевищить $835 млрд порівняно з $816 млрд на поточний рік.

"Хоча зброя, відправлена до України, виснажила запаси Пентагону, витрати на підтримку опору президента Володимира Зеленського російському вторгненню фінансуються за рахунок окремих додаткових асигнувань. Регулярний бюджет міністерства оборони формується значною мірою через ескалацію напруженості у відносинах з Китаєм, який розглядається Пентагоном як головний потенційний претендент на військове лідерство в США", - пише видання.

Серед основних витрат бюджету – закупівля 83 винищувачів F-35 та боєприпаси великої дальності для ВПС та ВМС.

Нагадаємо, видання Politico писало, що США вивчають можливість встановлення ракети класу "повітря-повітря" середньої дальності AIM-120 на літаках МіГ, які використовує Україна.

Оценка материала:

5.00 / 1
Бюджет Міноборони США на наступний рік становитиме рекордну суму на закупівлю озброєння – Bloomberg 5.00 5 1
Політика / Світ
09.03.2023 432
Еще материалы раздела «Світ»