<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
10.03.2023 1114

"Путін неправильно оцінив можливості ЗСУ": розвідка США заявила про проблеми Росії у війні

За оцінками американської розвідки, російські сили стають вразливими перед українськими контратаками.

3f3496d0695506115892130a65b03517_10.03.23

Президент Росії Володимир Путін міг помилитися у своїй оцінці можливостей України, тому війська загарбників стикаються і продовжать стикатися з низкою проблем на фронті. Пише ТСН. 

Про це йдеться у щорічній оцінці загроз від розвідспільноти США.

"Путін, ймовірно, неправильно оцінив можливості Збройних сил України та ступінь їхнього успіху на полі бою. Російські військові стикалися і стикатимуться з проблемами виснаження, нестачі особового складу та морального духу, що робить їхні сили вразливими перед українськими контратаками", ­– йдеться в доповіді.

Оголошена в РФ восени 2022 року "часткова мобілізація" може лише у найближчій перспективі полегшити нестачу особового складу та резервістів. Водночас мобілізація може призвести до підриву підтримки війни всередині Росії.

У розвідці США вважають, що повний ефект від російської "часткової мобілізації" почне відчуватися лише навесні та влітку. І хоча окупанти надалі концентруються на Донбасі, "вони, ймовірно, не зможуть зайняти його повністю 2023 року".

Американські розвідники також попередили, що в міру того, як триває деокупація українських територій, з’являтиметься дедалі більше фактів звірств російських загарбників проти цивільних українців та військових.

Нагадаємо, видання The Economist повідомило, що Україна та її західні союзники готові до початку контрнаступу ЗСУ. Там зазначили, що задля цього українська армія за останні місяці отримала "золоту" частину обіцяної західної зброї.

Це ж видання також інформувало, що головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний зміг уникнути пастки ворога у Бахмуті та зберіг резерви для майбутнього наступу.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Путін неправильно оцінив можливості ЗСУ": розвідка США заявила про проблеми Росії у війні 5.00 5 2
Політика / Світ
10.03.2023 1114
Еще материалы раздела «Світ»