<
НОВИНИ ДНЯ: Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результатвсі новини дня
Політика
Світ
09.03.2023 590

Активісти у Грузії змінюють вимоги: чому відкликання скандального закону не зупинило протести

У Грузії попри заяву керівної партії "Грузинська мрія" про відкликання з парламенту скандального законопроєкту про "іноагентів", громадянські активісти мають намір знову зібратися на акцію протесту у центрі Тбілісі.

5079da2982d91eff14a3a914d546b90f_09.03.23

Мітингувальники прагнуть знову зібратися на протести ввечері 9 березня, і триватимуть вони доти, доки Грузія не візьме "гарантований прозахідний курс". Пише ТСН. 

Про це заявив член партії "Гірчі - Більше свободи" Цотне Коберідзе, пише SOVA.

Активісти вимагають ясності від грузинської влади, як саме вона планує відкликати закон "Про агентів іноземного впливу". А також негайного звільнення всіх затриманих протестувальників.

"Сьогодні неодмінно буде акція! Є багато молодих людей, які не довіряють "Грузинській мрії" та вважають, що гарантом зближення країни із Заходом є ми", — заявив Коберідзе.

Своєю чергою, депутат опозиційного "Національного руху" Іраклій Фавленішвілі.додав, що партії влади "Грузинська мрія" неодноразово "кидала" грузинське суспільство, тому "важливо робити щось, а не давати обіцянки".

"Це не можна вважати перемогою, особливо на тлі того, що десятки молодих людей заарештовані, а місцеперебування багатьох невідоме. Усі вони мають бути звільнені. Наша боротьба і хвиля протестів не припиняться, доки не буде гарантована європейська перспектива Грузії", – цитує Фавленішвілі грузинський "Перший канал".

Нагадаємо, 7 березня парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроєкт про "іноземних агентів", який дуже схожий до аналогічного російського закону і суперечить проєвропейському прагненню грузинів. Внаслідок цього у Тбілісі люди вийшли на масовий протест.

На вулиці столиці Грузії вийшли понад 15 тисяч людей. До мітингувальників застосували водомети. У деяких місцях демонстранти збудували барикади з лавок та сміттєвих баків.

Крім того, під час протестів люди приносили з собою прапори України, слухали українські пісні та скандували "Слава Україні!".

Згодом парламентська більшість партії "Грузинська мрія" пішла на поступки і відкликала вже ухвалений у першому читанні проєкт закону "Про прозорість іноземного впливу".

Оценка материала:

5.00 / 2
Активісти у Грузії змінюють вимоги: чому відкликання скандального закону не зупинило протести 5.00 5 2
Політика / Світ
09.03.2023 590
Еще материалы раздела «Світ»