<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
Політика
Світ
10.03.2023 435

Туреччина зупинила транзит санкційних товарів до Росії — росЗМІ

Такий крок з боку Туреччини став справжньою несподіванкою для російських закупівельників.

ebcca4ae7fe205f53a4c49fdcb65ca91_10.03.23

Митна служба припинила оформлення санкційних вантажів, які заборонено постачати до Росії, таким чином заблокувала їх доставку до країни-агресорки. Пише ТСН. 

Про це повідомляє видання "Комерсант".

Повідомляється, що після зупинки транзиту санкційних товарів у Росії почали терміново шукати альтернативні маршрути доставки. Учасники ринку заявили, що митна служба Туреччини блокує саме санкційні товари.

"Ще вчора ми почали отримувати повідомлення від агентів про те, що скасовуються раніше узгоджені поставки. Сказали, що причина полягає в тому, що транзитні для Туреччини вантажі більше не відправляють до Росії", - заявив директор російської компанії "Оптімалог" Георгій Властопуло.

Він зазначив, що Туреччина почала блокувати санкційні товари не турецького походження, коли ж росіяни спробували ще раз оформити вантаж, система знову відмовила.

Директор компанії Transasia Logistics Валерій Савенков заявив, що офіційних заяв від Анкари, найімовірніше, не буде, оскільки тоді вона зізнається, що раніше дозволяла постачати у Росію санкційні товари.

"На сьогодні система оформлення транзиту та експортних на Росію у Туреччині не працює", - додав він.

Низка співрозмовників видання повʼязують блокування з недавнім візитом у Анкару Держсекретаря США Ентоні Блінкена. Також США посилюють тиск на Об'єднані Арабські Емірати, які стали центром постачання санкційної електроніки до Росії.

Нагадаємо, раніше представники уряду Сполучених Штатів і очільників ЄС провели зустріч з керівниками компаній алмазної промисловості й торгівлі щодо запровадження санкцій проти алмазної індустрії Росії.

Також ми інформували, що раніше російський олігарх Олег Дерипаска, який входить до найближчого оточення Кремля, заявив, що в бюджеті Росії може забракнути грошей уже наступного року, якщо країна не отримає інвестицій від “дружніх” країн.

Оценка материала:

5.00 / 1
Туреччина зупинила транзит санкційних товарів до Росії — росЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
10.03.2023 435
Еще материалы раздела «Світ»