<
НОВИНИ ДНЯ: Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогнозвсі новини дня
Політика
Україна
10.03.2023 560

Системи Patriot не допоможуть Україні проти крилатих ракет і безпілотників: у США пояснили чому

Кірбі наголосив, що гіперзвукові ракети загалом дуже складно перехопити.

87df3256a8d2f41a658e94ff7e07a001_10.03.23

Системи ППО Patriot не допоможуть Україні боротися проти російських крилатих ракет. Пише ТСН. 

Про це заявив представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі в інтерв'ю CNN.

За його словами, ЗРК Patriot розроблені для перехоплення балістичних ракет, а російські сили використовують в Україні крилаті ракети та безпілотники.

"Система Patriot розроблена для перехоплення балістичних ракет, вона не така ефективна проти крилатих ракет, і точно вона не буде ефективна проти дронів. Гіперзвукові ракети загалом дуже складно перехопити", – сказав Кірбі.

Водночас він зазначив, що українці виконали "чудову роботу " з різними засобами ППО.

Нагадаємо, що протягом цієї доби окупанти здійснили пуск 84 ракет різного базування. 34 ракети було знищено, ще 8 не досягли своїх цілей. Також ворог використав 8 безпілотників типу Shahed-136, половину з яких було збито.

Раніше міністр оборони Маріуш Блащак в інтерв'ю іспанській газеті Razon сказав, що перші американські системи ПРО Patriot вже прибули до України. Але згодом Міноборони Польщі це спростувало, сказавши про "труднощі перекладу".

Оценка материала:

5.00 / 1
Системи Patriot не допоможуть Україні проти крилатих ракет і безпілотників: у США пояснили чому 5.00 5 1
Політика / Україна
10.03.2023 560
Еще материалы раздела «Україна»