<
НОВИНИ ДНЯ: Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
10.03.2023 498

Справжнє обличчя Іванішвілі: як позбавити Грузію місцевого “Януковича”

Влада Грузії розбагатіла і заробила мільярди в Росії. Домовленості з фюрером Путіним допомогли Іванішвілі “взяти все в свої руки”.

9143548293d6c55395caf07bf1923fb9_10.03.23

Домовленості з Путіним допомогли Іванішвілі захопити владу в Грузії.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів депутат грузинського парламенту (2012-2015), заступник генерального прокурора України, прокурор Одеської області (2015-2016) Давид Сакварелідзе.

“Від початку війни всі зрозуміли позицію влади Іванішвілі. Влада — це він, і ніхто, крім нього, нічого не вирішує. Це людина, яка розбагатіла і заробила мільярди в Росії. Вже потім у Грузії готувався заходити в політику, витрачав гроші на благодійність, підкупляючи різних діячів культури та громадських діячів, лідерів та інших. У вирішальний момент, коли настав час, домовився з Путіним, йому дали можливість продати кілька своїх бізнесів, вивезти з Росії $2,5 млрд, і він зайшов у політику. Назвав свою партію “Грузинська мрія”, нібито все буде добре, гроші посипляться, нормалізуємо відносини з Росією, війни більше не буде, він нічого нав’язувати теж не буде, як нав’язувала колишня проєвропейська влада, жити будемо спокійно”, - пояснив Давид Сакварелідзе.

Також він додав, що зараз люди в Грузії розуміють, що їх просто обдурили. З початком війни в Україні Іванішвілі веде шалену пропаганду стосовно того, що Україна разом із Заходом хочуть нав’язати Грузії війну, щоб грузинські жінки й діти так само вмирали від російських ракет, а він єдиний, хто цього не допускає, каже ексдепутат грузинського парламенту.

“Тобто він як гарант миру і порядку в Грузії. Політичне сміття, яке він збирав, на жаль, захопило країну. Ніхто не має впливу на Іванішвілі. Я сподіваюся, що Захід нарешті прокинеться і зрозуміє, що з такими мерзотниками, крадіями і баригами широкого масштабу не можна мати відносини, як зі звичайними політиками. З ними треба спілкуватися, як зі злочинцями. Все це закінчується погано - як закінчилося в Росії з Януковичем”, - підкреслив Сакварелідзе.

Нагадаємо, що попри понад 130-х затриманих за два дні протесту, грузини в Тбілісі примусили партію влади відкликати закон про іноагентів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Справжнє обличчя Іванішвілі: як позбавити Грузію місцевого “Януковича” 5.00 5 1
Політика / Світ
10.03.2023 498
Еще материалы раздела «Світ»