НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
11.03.2023 463

Фрідман і Авен хочуть продати свої частки в "Альфа-Банку" та вийти з-під санкцій, - FT

Російські олігархи Михайло Фрідман і Петро Авен планують продати свої частки в "Альфа-Банку". Це їм потрібно, аби запроваджені проти них санкції були зняті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Олігархи планують продати свої частки за 2,3 млрд доларів. Покупцем є їхній діловий партнер Андрій Косогов, який не потрапив під західні санкції. Після можливого продажу Фрідман та Авен перестануть бути непрямими акціонерами "Альфа-Банку".

Проте олігархи не переконані, що цей продаж зможе переконати Європейський союз зняти запроваджені проти них санкції. Вони володіють 45% акцій банку через люксембурзьку холдингову компанію.

Зазначається, що ця угода має бути завершена навесні. До вторгнення РФ в Україну балансова вартість банку становила 10,6 млрд доларів. Проте завершення цієї угоди може ускладнюватись через схвалення регуляторних органів у кількох юрисдикціях.

Інші акціонери банку, а саме Герман Хан та Олексій Кузьмічов, вже продали свої частки компанії Косогову. Фрідман і Авен не проживають на території Росії.

Раніше повідомлялось, що Фрідман запропонував Україні 1 млрд доларів, щоб позбутися санкцій.

Ще влітку стало відомо, що російські олігархи Роман Абрамович, Алішер Усманов, Михайло Фрідман і Петро Авен оскаржують введені проти них санкції у Загальному суді ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 2
Фрідман і Авен хочуть продати свої частки в "Альфа-Банку" та вийти з-під санкцій, - FT 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
11.03.2023 463
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»