<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
10.03.2023 467

В Україні зростають ціни на моркву

Через військове вторгнення РФ в Україні зростають ціни на продукти. Вже третій тиждень поспіль підвищуються відпускні ціни на моркву.

Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Експерти зазначили, що це не межа цін на моркву і цей овоч буде і далі дорожчати. Свою думку аналітики пояснюють нестачею пропозиції цього коренеплоду в українських господарствах. При цьому покрити дефіцит користуючись з імпортної продукції, зокрема і з Польщі, гравцям ринку не вдається навіть частково.

В Україні станом на 7 березня основні угоди з продажу моркви укладали вже по 28-36 грн/кг ($0,77-0,98/кг), що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Гравці ринку повідомили, що приводом для підвищення цін стало помітне зростання попиту на моркву. При цьому запаси продукції в українських господарствах наразі вже помітно виснажені, що також надає підтримку цінам.

Аналітики наголосили, що в результаті такого подорожчання ціни на моркву в Україні зараз вже в середньому в три рази вищі, ніж в аналогічний період минулого року. За словами гравців ринку, надалі ціни в цьому сегменті ринку зростатимуть, оскільки вже відчувається дефіцит моркви, тоді як попит залишається досить високим.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні зростають ціни на моркву 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
10.03.2023 467
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»