<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
11.03.2023 2496

У Києві тисячі людей попрощалися із загиблим Героєм "Да Вінчі"

Тисячі українців прийшли попрощатися із загиблим Героєм у Києві.

2fc350e406f3792e9d297331fef4a6cd_11.03.23

У Києві в останню путь провели командира спеціального підрозділу "Вовки Да Вінчі" Дмитра Коцюбайла з позивним "Да Вінчі". Герой України загинув 7 березня на Бахмутському напрямку. Йому було 27 років. Пише ТСН. 

Панахида за загиблим військовим відбулася в Михайлівському золотоверхому соборі. Після богослужіння в храмі з "Да Вінчі" попрощалися на Майдані Незалежності.

Віддати останню шану Герою пришли президент Володимир Зеленський, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов, міністр оборони Олексій Резніков, прем'єр-міністерка Фінляндії Санна Марін та тисячі українців.

Президент передав матері "Да Вінчі" Оксані Коцюбайло відзнаку "Хрест бойових заслуг", якою посмертно удостоєно її сина.

Нагадаємо, 7 березня Зеленський повідомив, що на Донеччині загинув легендарний боєць Дмитро Коцюбайло з позивним "Да Вінчі".

Як стало відомо, він загинув під Бахмутом під час ворожого обстрілу. Відомі військові фотографи розповіли, що стали свідками обстрілу, внаслідок якого загинув Дмитро Коцюбайло:

"Це сталося у нас на очах. Обстріл. Ти сказав нам залишитись в укритті. Вибухи, багато вибухів. За хвилину крики: Медика! Медика! Да Вінчі! Ми до останнього вірили. Ми до останнього молились. Ти був самим сміливим, самим відчайдушним із всіх, кого ми знали. Ти здавався безсмертним. До кінця днів ми пишатимемось, що знали тебе. Герої не вмирають".

1 грудня 2021 року Дмитро Коцюбайло отримав звання Героя України із врученням ордену "Золота зірка".

Оценка материала:

5.00 / 2
У Києві тисячі людей попрощалися із загиблим Героєм "Да Вінчі" 5.00 5 2
Політика / Україна
11.03.2023 2496
Еще материалы раздела «Україна»