<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Світ
11.03.2023 502

Для противаги Китаю. Австралія купить у США до п'яти перспективних підводних човнів

Австралія придбає п'ять американських атомних підводних човнів класу "Вірджинія" у 2030-х роках у рамках історичної оборонної угоди між Вашингтоном, Канберрою та Лондоном.

uss_virginia__ssn_774__bravo_sea_trials_650x410_11.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що найближчими роками один підводний човен США відвідає австралійські порти. Двоє офіційних осіб США за умов анонімності заявили, що після щорічних відвідувань портів Вашингтон розмістить кілька підводних човнів у Західній Австралії приблизно до 2027 року.

На початку 2030-х років Австралія придбає 3 підводні човни класу "Вірджинія" та отримає доступ до придбання ще двох кораблів у рамках програми AUKUS.

Сьогодні на озброєнні Австралії перебувають шість підводних човнів класу Collins, термін служби яких продовжили до 2036 року.

Відповідно до програми AUKUS, США та Британія погодилися надати Австралії технології та можливості для розгортання атомних підводних човнів у рамках спільних зусиль щодо протидії зростаючій загрозі, що походить від Китаю.

Протягом наступних п'яти років австралійські робітники приїжджатимуть на верфі США для навчання.

Раніше повідомлялося, що російський підводний човен "Петропавловськ-Камчатський" вдарив ракетою "Калібр" по береговій навчальній меті на дальності більше тисячі кілометрів.

Також ми писали, що в Росії з бойового складу ВМФ вивели важкий атомний підводний човен "Дмитро Донський", який є найбільшим у світі з водотоннажності.

Оценка материала:

5.00 / 1
Для противаги Китаю. Австралія купить у США до п'яти перспективних підводних човнів 5.00 5 1
Політика / Світ
11.03.2023 502
Еще материалы раздела «Світ»