<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Росія
12.03.2023 699

Петиція про перейменування Росії на Московію: Захарова вибухнула обуренням

Зеленський доручив прем'єр-міністру Шмигалю вивчити можливість перейменування.

ab8a6542c8d859115fcda358bd36cdcf_12.03.23

Представниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що петиція про можливе перейменування на РФ на Московію є "свідченням спроби створення "анти-Росії". Пише ТСН. 

Таку думку Захарова ввисловила у своєму Telegram.

"Бункерний (росіяни називають так Зеленського - Ред.) щодня доводить нашу правоту. Ось ще одне свідчення спроби створення з України "анти-Росії",  - написала вона.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розглянув та відповів на електронну петицію. Її авторка Шахворостова Валерія пропонує офіційно перейменувати назву "Росія" на "Московія", терміни "російський" на "московський", а "Російська Федерація" - на "Московська федерація".

Також постійний представник України в ООН Сергій Кислиця також пропонував перейменувати Росію на Московію.

Оценка материала:

5.00 / 2
Петиція про перейменування Росії на Московію: Захарова вибухнула обуренням 5.00 5 2
Політика / Росія
12.03.2023 699
Еще материалы раздела «Росія»