<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
12.03.2023 556

Лукашенко отримав гарантії Китаю: експерт пояснив, як це вплине на загрозу з боку Білорусі

Китай економічно не зацікавлений в тому, щоб Білорусь перестала існувати як самостійна держава.

8ea1c094bb6f14f3ce4f05c17d3585a8_12.03.23

Після візиту до Китаю самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко почувається впевненіше, але це не означає, що Кремль відмовиться від спроб втягнути його  країну в війну проти України. Пише ТСН. 

Таку думку висловив в інтерв’ю ТСН.ua керівник Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко.

“Росіяни намагалися, намагаються і будуть намагатися змусити Лукашенка вступити зі своєю армією в цю війну. Лукашенко до останнього робить все від себе залежне, щоб нічого подібного не сталося. Я думаю, що після візиту в Китай він став сміливішим і розуміє, що опинився під протекторатом Китаю”, - зауважив експерт.

При цьому він нагадав, що після президентських виборів в Білорусі, з яких почалася так звана білоруська революція, Лукашенко залишився при владі багато в чому завдяки Китаю.

“Китаю потрібна окрема держава Білорусь і їм не потрібно, щоб Білорусь остаточно лягла під Росію... Виходячи із однієї з ключових економічних логік Китаю (логіка великого шовкового шляху), їм потрібні диверсифіковані вікна в Європу, і Білорусь була одним із ключових вікон до ЄС для китайських товарів. Якщо Білорусь поглинається Росією, то у них є абсолютна монополія Росії відносно залізничного шляху до Європи. Їм це точно не потрібно”, - наголосив Вадим Денисенко.

Нагадаємо, ключовий союзник Росії, білоруський самопроголошений президент Олександр Лукашенко подякував Китаю "за підтримку" під час державного візиту до Пекіна.

Оценка материала:

5.00 / 1
Лукашенко отримав гарантії Китаю: експерт пояснив, як це вплине на загрозу з боку Білорусі 5.00 5 1
Політика / Світ
12.03.2023 556
Еще материалы раздела «Світ»