<
НОВИНИ ДНЯ: Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країнувсі новини дня
Політика
Україна
12.03.2023 1518

Росіяни просуваються у Бахмуті: лінія фронту відтепер проходить річкою - розвідка Британії

Українські сили утримують західну частину міста та зруйнували ключові мости через річку.

8aa9f6a17a404859e90924dd876115f3_12.03.23_1

Упродовж останніх чотирьох днів сили групи "Вагнер" захопили більшу частину східної половини міста Бахмут. Зокрема, у центрі міста річка Бахмутка тепер проходить лінією фронту.

Про це інформує Міністерство оборони Великобританії у Twitter. Пише ТСН. 

У зведенні йдеться, що українські сили утримують західну частину міста та зруйнували ключові мости через річку, що протікає з півночі на південь через смугу відкритого простору завширшки 200-800 м між будівлями.

"Оскільки українські підрозділи можуть вести вогонь із укріплених будівель на заході, цей район перетворився на зону бойових дій, що, ймовірно, ускладнить силам "Вагнер" спроби продовжити лобовий наступ на захід", - йдеться у повідомленні.

Водночас українські сили та їхні лінії постачання на заході залишаються вразливими для спроб Росії обійти захисників з півночі і півдня.

Додамо, що у Зеленського запевнили, що Україна має ресурси й надалі обороняти Бахмут від окупантів.

Тим часом експерт наголосив, що кожен український захисник, який сьогодні обороняє Бахмут, закладає основу для майбутнього наступу України.

Оценка материала:

5.00 / 3
Росіяни просуваються у Бахмуті: лінія фронту відтепер проходить річкою - розвідка Британії 5.00 5 3
Політика / Україна
12.03.2023 1518
Еще материалы раздела «Україна»