<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
13.03.2023 2454

Аудиторська перевірка виявила близько 40 незаконних новобудов на території Лаври у Києві – ЗМІ

За даними джерел, встановлені факти незаконної передачі у користування пам’яток культурної спадщини.

2b1cbdce06db98e6c12dd935b20f0fae_13.03.23_1

Державна аудиторська служба зафіксувала численні порушення під час ревізії Національного заповідника "Києво-Печерська лавра". Йдеться про 36 новозбудованих самочинних будівництв.

Про це повідомляє LB.ua, посилаючись на власні джерела. Пише ТСН. 

Усі незаконні новобудови, як зазначають джерела, є комерційними та господарськими приміщеннями, тобто не мають прямого відношення до чернечого життя/побуту.

Крім того, керівництво чоловічого монастиря УПЦ МП, що розташовувався у Києво-Печерській лаврі протягом багатьох років, знищило, як зазначається в аудиті, пам’ятку архітектури — старовинну огорожу на вул. Ближньопечерській.

Також аудитори виявили факти незаконної передачі у користування Київській митрополії, Приватній академії та Академії УПЦ пам’яток культурної спадщини.

Перевірка стосувалася періоду від 1 січня 2018 року до 30 вересня 2022 року.

Нагадаємо, Українська православна церква отримала лист-попередження від Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" про розірвання договору, згідно з яким монахи користувалися державною власністю. До 29 березня священники Московського патріархату повинні звільнити культові будівлі монастиря та передати майно державі.

Оценка материала:

5.00 / 4
Аудиторська перевірка виявила близько 40 незаконних новобудов на території Лаври у Києві – ЗМІ 5.00 5 4
Політика / Україна
13.03.2023 2454
Еще материалы раздела «Україна»