<
НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на травень 2024 року  Супутникові знімки показали кількість бомбардувальників на російському аеродромі "Моздок"  Без опадів і тепло до +25: прогноз погоди в Україні на 1 травня  ПриватБанк обязали уплатить в бюджет рекордную сумму дивидендов  Збитки від шахраїв значно зросли: найпопулярніші схеми з платіжними картками  Ексклюзивний прогноз погоди на травень: чи можливі ще заморозки і чого очікувати на Великдень  Україна може отримувати до 70 млрд на рік, якщо збільшить ренту за транзит російської нафти, - нардепвсі новини дня
Політика
Україна
14.03.2023 1670

Виселення монахів УПЦ МП з Лаври Зеленський назвав зміцненням духовної незалежності

Український президент прокоментував повернення історичних будівель Києво-Печерської лаври до власності держави.

afb59680f9f3cb5706d25aa382a32d67_14.03.23

Президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення про розірвання договору, згідно з яким монахи УПЦ Московського патріархату користувалися державною власністю, що належить Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра". Пише ТСН. 

Про це він говорив у своєму традиційному вечірньому зверненні у неділю, 12 березня.

Це рішення Зеленський назвав зміцненням “нашої духовної незалежності”.

“Я бачу схвалення українцями цих наших кроків – цілком законних. І ми продовжимо цей наш рух. Ми не допустимо, щоб у держави-терориста залишилась хоча б якась можливість маніпулювати духовністю нашого народу, руйнувати українські святині – наші лаври – або красти з них будь-які цінності”, - наголосив він.

Нагадаємо, до 29 березня священники УПЦ Московського патріархату повинні звільнити культові будівлі монастиря та передати майно державі.

Оценка материала:

5.00 / 3
Виселення монахів УПЦ МП з Лаври Зеленський назвав зміцненням духовної незалежності 5.00 5 3
Політика / Україна
14.03.2023 1670
Еще материалы раздела «Україна»