<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politico  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°всі новини дня
Політика
Україна
14.03.2023 417

Три мечі та кам'яна сокира: США повернули викрадену в Україні старовинну зброю

Митна служба США конфіскувала історичні артефакти у поштовому відділенні міжнародного аеропорту.

a6ff1853b4f035c1bd258cd8a27eda2e_14.03.23

До України повернулися чотири історичні експонати - три мечі та кам'яна сокира, які були викрадені в Україні. Пише ТСН. 

Про це повідомило у Facebook посольство України у Вашингтоні.

“Мали честь провести церемонію репатріації вкрадених з України старовинних українських артефактів”, – йдеться у повідомленні.

Українські дипломати висловили вдячність за сприяння співробітникам митних та прикордонних служб США у поверненні “культурних цінностей та частини нашої історії".

У Митній службі США повідомили, що три мечі та кам’яну сокиру було конфісковано у поштовому відділенні міжнародного аеропорту імені Джона Ф. Кеннеді у вересні минулого року.

Мечі були надіслані з Росії, а кам'яна сокира – з України. Експертиза встановила, що предмети є об’єктами національної культури, викраденими в Україні.

Нагадаємо, в Україні викрили "чорного археолога", який незаконно торгував культурними цінностями ІІІ століття.

Оценка материала:

5.00 / 2
Три мечі та кам'яна сокира: США повернули викрадену в Україні старовинну зброю 5.00 5 2
Політика / Україна
14.03.2023 417
Еще материалы раздела «Україна»