<
НОВИНИ ДНЯ: З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експертвсі новини дня
Політика
Росія
13.03.2023 344

Путін шукає "цапів-відбувайлів", на яких зможе покласти провину за провали РФ у війні проти України, - ISW

Керівник Кремля Володимир Путін шукає "цапів-відбувайлів", на яких зможе покласти провину за російські провали у війні проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що диктатор використає великі втрати ПВК "Вагнер", звіти про поганий моральний стан і воєнні злочини, щоб відволікти населення від подібних або, можливо, гірших проблем у російських збройних силах.

"Велика частина російського висвітлення боїв за Бахмут зосереджена в основному на великих втратах "вагнерівців", що дозволяє Міноборони РФ приховати або применшити інші втрати російських сил", - мовиться у звіті.

В ISW також вказують, що міністерство оборони своєю чергою зберігає прихильність Путіна, незважаючи на нищівні поразки під Вугледаром на початку лютого 2023 року.

"Нещастя засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, скоріш за все, налякає інших кремлівських чиновників, таких як глава Чемні Рамзан Кадиров, щоб вони зменшили свої амбіції, аби уникнути долі Пригожина", - підкреслюють фахівці.

У Інституті вивчення війни пояснюють, що Пригожин заслужив погану репутацію через ставлення до своїх сил як до гарматного м'яса, а його публічні благання про боєприпаси навряд чи зроблять службу в лавах "вагнерівців" привабливою для новобранців.

"Поки Пригожин бачив у Бахмуті можливість отримати важіль впливу на Кремль і Міноборони РФ для реалізації власних комерційних і політичних цілей, Путін використовував ПВК "Вагнер", щоб захистити свій режим від згубних наслідків мобілізації, яка суттєво сповільнює військові дії проти України", - додають аналітики.

Основні висновки ISW:

  • Державні ЗМІ Ірану 11 березня оголосили, що Іран завершив угоду з купівлі винищувачів Су-35 у Росії.

  • Російські війська вели обмежені наземні удари на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна.

  • Російські війська продовжували наступальні дії поблизу Бахмута.

  • Російські війська вели наземні удари поблизу Авдіївки та вздовж західної околиці Донецька.

  • Російський мілблогер заявив, що серед сил СПЕЦНАЗу спостерігається високий рівень дезертирства.

  • Міністерство оборони Великої Британії 12 березня повідомило, що російські військовослужбовці зі східних регіонів Росії гинуть в Україні в середньому в сорок разів більше, ніж російські військовослужбовці з Москви. Казахська та татарська меншини складають 75 відсотків втрат серед російських військових з Астраханської області.

  • Віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук заявила, що російські чиновники незаконно депортували до РФ 2 161 українську дитину-сироту. За її словами, загальна кількість дітей, депортованих до Росії, може становити приблизно 150 тисяч.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін шукає "цапів-відбувайлів", на яких зможе покласти провину за провали РФ у війні проти України, - ISW 5.00 5 1
Політика / Росія
13.03.2023 344
Еще материалы раздела «Росія»