<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
14.03.2023 772

Лідер Китаю відвідає Москву наступного тижня – Reuters

Джерела повідомляють, що візит китайського лідера до російської столиці відбудеться раніше, ніж це було заплановано.

fa0f84270ba059f73dc1ff3f980893bd_14.03.23

Лідер Китайської народної республіки Сі Цзіньпінь може відвідати столицю Росії Москву наступного тижня, де планує зустрітись з диктатором Володимиром Путіним. Пише ТСН. 

Про це інформує видання Reuters з посиланням на власні джерела.

У повідомленні вказується, що візит китайського голови до Росії відбудеться раніше, ніж очікувалось.

Джерела агенства повідомляють, що плани про візит Сі Цзіньпіня зʼявились після того, як Китай запропонував свої послуги у якості посередника між країнами, на Заході цю пропозицію сприйняли скептично, враховуючи, що Пекін надає дипломатичну підтримку Москві.

Зазначимо, що Китай та Росія домовились про "безмежне" партнерство незадовго до повномасштабного вторгнення Росії в Україну і обидві сторони регулярно вказують на міцні звʼязки між країнами.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що Китай є "системною загрозою" світовому порядку.

Крім того, ми інформували, що фінансовий експерт Сергій Фурса вважає, що Росія після повномасштабного вторгнення до України перетворилася на сировинний придаток Китаю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лідер Китаю відвідає Москву наступного тижня – Reuters 5.00 5 2
Політика / Світ
14.03.2023 772
Еще материалы раздела «Світ»