<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Бізнес
Економіка
15.03.2023 435

У Раді хочуть посилити штрафи для супермаркетів та громадського харчування за фальсифікат

Народні депутати розглянуть законопроект №9095, який передбачає збільшення розміру штрафів для супермаркетів та громадського харчування за фальсифікат.

_bucha_gettyimages_1244127292_650x410_15.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Верховної Ради.

У пояснювальній записці вказано, що основним завданням законопроекту є посилення відповідальності за порушення суб'єктами господарювання, а також громадян, які займаються підприємницькою діяльністю в цих галузях, законодавства про захист прав споживачів.

Відповідальність планують посилювати як шляхом збільшення розміру штрафів, так встановленням кримінальної відповідальності за надання невірогідної інформації про продукцію.

Наразі розмір штрафів складає від однієї до п'яти тисяч гривень. Однак їх пропонують збільшити від трьох тисяч до восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

При цьому, якщо діяльність призвела до загибелі людей чи інших тяжких наслідків покаранням передбачається позбавлення волі на строк від трьох до восьми років

Як зауважили автори законопроекту, вони орієнтувались на закони ЄС, де діє досить жорстка, проте максимально ефективна система захисту споживачів як на громадському, так і на державному рівні.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Раді хочуть посилити штрафи для супермаркетів та громадського харчування за фальсифікат 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
15.03.2023 435
Еще материалы раздела «Економіка»