<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремлявсі новини дня
Політика
Україна
16.03.2023 851

Данілов різко відреагував на "песимістичні" статті західних ЗМІ про війну

Американське видання The Washington Post опублікувало статтю про нібито песимізм та низку проблем в українській армії. Однак ця інформація не відповідає дійсності.

dscf7408_enhanced_id89747_1300x867_2_650x410_16.03.23

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

В публікації WSJ стверджується, що якість українських військ нібито погіршилася через втрати на полі бою багатьох найдосвідченіших бійців, і це "змусило деяких українських чиновників поставити під сумнів готовність Києва до довгоочікуваного весняного наступу".

При цьому в матеріалі наводяться оцінки неназваних американських та європейських чиновників про втрати українських сил – це нібито до 120 тисяч українських солдатів вбитими та пораненими, тоді як Росія втратила приблизно 200 тисяч солдатів.

"Ми дуже уважно читали ці газети перед 24 лютого (2022 року, - ред.), коли вони всі одноголосно нам тут розповідали, що буде халепа, що у нас не буде спроможності тримати (оборону, - ред.). Вони нас вже заздалегідь записували в країну, яка програє", - нагадав секретар РНБО.

Він додав, що викладені в статті тези "не відповідають дійсності від слова зовсім".

"Так, є складна ситуація. Ми вже понад рік ведемо війну проти великої країни - великою за територією, але не за розумом. Розуміємо, що нам буде складно, з самого початку це розуміли. Ми дякуємо партнерам за підтримку, але зараз розхитувати ситуацію на території нашої країни внаслідок надання інформації, яка не відповідає дійсності, - це не зовсім приємна річ", - підкреслив Данілов.

Нагадаємо, війська РФ за місяць просунулися на 0,03% території України з величезними втратами.

Крім того, за минулу добу ЗСУ ліквідували за добу 740 російських солдатів. Загальна кількість втрат російської армії складає 160 540 військових.

Оценка материала:

5.00 / 2
Данілов різко відреагував на "песимістичні" статті західних ЗМІ про війну 5.00 5 2
Політика / Україна
16.03.2023 851
Еще материалы раздела «Україна»