НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
16.03.2023 522

Резніков заявив про створення корабельної коаліції для України: "Це вже тренд"

В світі набирає популярності тренд на створення коаліцій в інтересах України. Тепер партнери України збираються створити корабельну коаліцію.

ade9bf1762e36344d6efe990197be763_16.03.23

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що партнери України збираються створити "корабельну коаліцію". Пише ТСН. 

Про це він сказав 14 березня під час брифінгу в Одесі.

"Тепер вже є тренд на створення певних коаліцій в інтересах України. Була танкова ініціатива, яка стала танковою коаліцією, перед тим була артилерійська ініціатива, яка стала артилерійською коаліцією", - зауважив міністр оборони.

За його словами, після заяви міністерки оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен про те, що нам передадуть мінні тральщики, можна вважати, що тепер навколо України утворюється корабельна коаліція.

"Британія вже передала нам два такі мінні тральщики, на них вже є два українських екіпажі та піднято український прапор", - повідомив Резніков.

Крім того, до британських тральщиків приєднаються екіпажі на кораблях від Нідерландів та Бельгії.

"Вже щонайменше 3 країни є в складі цієї коаліції. Морська держава Україна буде розвивати свій флот. Плюс ми будуємо український флот у Туреччині. Тепер можемо сміливо говорити, що утворена корабельна коаліція", - сказав міністр оборони.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що "антикремлівська коаліція" вже налічує 54 країни. Сьогодні ці країни вірять у перемогу України у війні з Росією.

Тим часом міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що кількість країн, що підтримують створення спеціального трибуналу для Росії, зросла до 32-х.

Оценка материала:

5.00 / 1
Резніков заявив про створення корабельної коаліції для України: "Це вже тренд" 5.00 5 1
Політика / Україна
16.03.2023 522
Еще материалы раздела «Україна»