НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Європа
16.03.2023 399

ЄС купить радар для Молдови через російські ракети, що літали над країною, - ЗМІ

Європейський союз планує виділити новий пакет зброї для Молдови, у рамках якого вперше буде придбано радар далекого виявлення для республіки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на EUobserver.

Зазначається, що більшість суми буде витрачено на придбання наземного радара далекого виявлення. Решта коштів призначена для закупівлі військових автомобілів, інженерної техніки, комунікаційного обладнання та програмного забезпечення для захисту від атак хакерів.

Гроші буде виділено з Європейського фонду миру, переорієнтованого після початку вторгнення РФ в Україну. Рішення про виділення коштів Молдові буде погоджено наприкінці березня або на початку квітня.

Молдова у 2022 році отримала з Європейського фонду світу близько 40 млн євро на підтримку збройних сил та сил безпеки країни. Нещодавно голова парламенту Молдови Ігор Гросу заявляв, що уряд розраховує на допомогу ЄС в оновленні протиповітряної оборони країни.

Нагадаємо, 16 лютого у Молдові виявили уламки ракети біля кордону з Україною після чергової масованої атаки росіян. Це був уже четвертий такий випадок.

Крім того, 10 лютого під час російської атаки на Україну одна з ворожих ракет пролетіла над територією Молдови.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС купить радар для Молдови через російські ракети, що літали над країною, - ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Європа
16.03.2023 399
Еще материалы раздела «Європа»