<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнутивсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
16.03.2023 659

Кремлівським чиновникам заборонили виїзд за кордон через побоювання дезертирства, - британська розвідка

З початку російського вторгнення в Україну щодо російських державних службовців та робітників діють дедалі жорсткіші обмеження на поїздки за кордон. Заходи вжиті для запобігання втечі або дезертирства.

gettyimages_72308003_id37521_1300x820_1_650x410_16.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, деяким чиновникам доведеться здати свої паспорти Федеральній службі безпеки.

За даними британської розвідки, співробітники, які знаходяться ближче до центру влади, стикаються з більш жорсткими обмеженнями. Зокрема, кремлівським чиновникам заборонено усі закордонні поїздки на відпочинок.

Це розширення існуючих заходів, вжитих ще за радянських часів. Обмеження на поїздки були посилені після анексії Криму Росією у 2014 році, йдеться у повідомленні.

"Ці заходи, ймовірно, призначені для запобігання втечі або дезертирства все більш незадоволених чиновників", - зазначають у Міноборони Британії.

При цьому існує реальна можливість того, що обмеження на поїздки посилюватимуться для дедалі більшої кількості працівників державного сектору, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що у російських чиновників та співробітників державних компаній забирають закордонні паспорти. Таким чином, вони стають фактично невиїзними за межі РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кремлівським чиновникам заборонили виїзд за кордон через побоювання дезертирства, - британська розвідка 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
16.03.2023 659
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»