НОВИНИ ДНЯ: Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларіввсі новини дня
Бізнес
Економіка
16.03.2023 613

Росія вважає, що санкції Заходу “застрахували” країну від банківської кризи – ЗМІ

Росія настільки відрізана від міжнародної фінансової системи, що Кремль вважає, що санкції Заходу “застрахували” країну від банківської кризи.

36a3d44d1990ba5b49f9d13d375e1a0d_16.03.23

У Кремлі заявили, що банківська криза в США не вплине на Росію. Там вважають, що РФ “застрахована” від економічного краху. Пише ТСН. 

Про це пише Yahoo.

Як зазначається, зараз Росія настільки відрізана від світової фінансової системи, що Кремль вважає, що на нього не вплине крах банку Кремнієвої долини.

"Наша банківська система має певні зв'язки з деякими сегментами міжнародної фінансової системи, але переважно перебуває під незаконними обмеженнями з боку колективного Заходу. Ми певною мірою застраховані від негативного впливу кризи, яка зараз розгортається за кордоном", - заявив у вівторок речник Кремля Дмитро Пєсков.

Росія — як і більша частина світу — зіткнулася з кредитною кризою через наслідки іпотечної кризи в США 2008 року, що зрештою призвело до світової фінансової кризи.

Коли країна оговталася від рецесії, вона почала працювати над своєю великою метою зробити Москву глобальним фінансовим центром. Але тепер ця мрія зруйнована Росією під широкими санкціями.

Окремо додамо, що міжнародні банки та бухгалтерські гіганти вийшли з Росії або працюють над виходом через війну в Україні. Через два дні після вторгнення деяким російським банкам також було заборонено користуватися SWIFT.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія вважає, що санкції Заходу “застрахували” країну від банківської кризи – ЗМІ 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
16.03.2023 613
Еще материалы раздела «Економіка»