НОВИНИ ДНЯ: Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали термінивсі новини дня
Бізнес
Економіка
16.03.2023 481

"Золота" цибуля: експерт розповів, чому в декілька разів здорожчав овоч

Наразі цибулю експортують з Польщі та Єгипту.

ebedf952844e0c945bee987eb17fc831_16.03.23

В Україні у декілька разів здорожчала цибуля. Зокрема, на вартість вплинуло те, що традиційно 35% українського овоча на ринку була Херсонщина, але цього року її немає. Пише ТСН. 

Про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомив член економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

"Ми мали сезонні коливання цін. Завжди десь на початку квітня з Туркменістану в Україну йшла імпортована цибуля. Цього року вона точно не піде. Насамперед тому, що раніше ці постачання були транзитом через територію країни-окупанта", - пояснив Пендзин.

Наразі цибулю до України експортують з Польщі та Єгипту. Крім того, були заплановані закупівлі з Туреччини, але  країна закрила експорт продовольства через стихійні лиха.

"В них там (в Єгипті - Ред.) закінчується збір врожаю. Думаю, це трохи знизить ціну. Але коли ми порівнюємо, то ціна значно зросла – в 2,5 рази", - наголосив експерт.

Нагадаємо, на українських ринках та в магазинах у лютому 2023-го виросли ціни. За даними відомства, порівняно із січнем, цибуля з дорожчала на 31,9%: зараз один кілограм коштує 42,3 гривень. Тим часом гречана крупа здешевшала на 4,6% до 65,7 гривень за кілограм.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Золота" цибуля: експерт розповів, чому в декілька разів здорожчав овоч 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
16.03.2023 481
Еще материалы раздела «Економіка»