<
НОВИНИ ДНЯ: Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
17.03.2023 1033

Очільник Пентагону розповів, чи підтримує рішення Зеленського щодо Бахмута

Ллойд Остін наголосив, що Україна має значення не лише для США, але й всього світу. Адже йдеться про основи міжнародного порядку, заснованого на правилах.

bfa1951b960fac4c6890c26acc493201_17.03.23

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що вітає доблесть і наполегливість українських солдатів, які воюють у Бахмуті. Пише ТСН. 

Про це очільник Пентагону заявив на брифінгу, інформує CNN.

"Українці роблять щось надзвичайне в районі Бахмута. Росіяни працювали над взяттям Бахмута вже близько семи місяців, і вони не досягли успіху – і це через старанність, відданість, зосередженість українських солдатів", – заявив він.

Остін наголосив, що будь-яке рішення про те, залишатися українським військам у Бахмуті чи передислокуватись, ухвалюватиме президент Володимир Зеленський.

"Якщо Зеленський скаже, що треба перегрупуватися, то це не означає, що війну програно. Це їм вирішувати, де залишатися і як довго вести оборону. Це їм вирішувати, а не нам", – сказав Остін і додав, що Пентагон буде підтримувати будь-яке рішення Зеленського з цього питання.

Також він зазначив, що спостерігав двопартійну підтримку США в наданні допомоги Україні і висловив сподівання, що така підтримка буде і надалі.

"Україна має значення. Це важливо не лише для України чи Сполучених Штатів, це важливо для світу. Це стосується міжнародного порядку, заснованого на правилах", – підсумував Остін.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, який теж брав участь у брифінгу, додав, що Росія робить "невеликі тактичні успіхи" навколо міста Бахмут, але "надзвичайно великою ціною".

Оценка материала:

5.00 / 2
Очільник Пентагону розповів, чи підтримує рішення Зеленського щодо Бахмута 5.00 5 2
Політика / Світ
17.03.2023 1033
Еще материалы раздела «Світ»