НОВИНИ ДНЯ: Заморозки та дощі: до України суне циклон  Байден не вірить, що напад Ірану на Ізраїль переросте у ширшу війну – Кірбі  Найбільші медіа США закликали Байдена і Трампа провести дебати  За адресою, на роботі, на блокпосту. Повістки можуть вручати не тільки ТЦК  Синоптики дали прогноз на робочий тиждень  В яку суму Україні обходиться один мобілізований громадянин у рік: названо цифру  В Україні 15 квітня дощі та грози, вдень до 21°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.03.2023 1455

Іноді з аномальними температурами: синоптик порадувала прогнозом на весну

Останній місяць цієї зими буде на 2-3 градуси тепліше, порівняно з кліматичною нормою, й майбутня весна в Україні також очікується порівняно "спекотною".

preview_w698zc0_17.03.23

Про це пише завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Укргідрометцентру ДСНС України та НАН України Віра Балабух з посиланням на оцінки Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США та Європейського центру середньотермінових прогнозів. Пише apostrophe.ua.

Середня за весняний сезон температура повітря може бути вищою за норму на 1-2 градуси, зауважує фахівець.

Такі ж аномалії очікуються і для середньої за місяць температури повітря.

За її словами, температура повітря у лютому та березні свідчить про ранній розвиток весняних процесів.

Утім, стратосферне потепління, яке зараз почало розвиватись, може посилити меридіональну циркуляцію атмосфери і сприятиме затокам арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, які зумовлюватимуть нестійку погоду, особливо у першій половині весни, попередила вона.

Оценка материала:

5.00 / 2
Іноді з аномальними температурами: синоптик порадувала прогнозом на весну 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
17.03.2023 1455
Еще материалы раздела «Суспільство»