<
НОВИНИ ДНЯ: Політолог вказав на знакові залаштункові деталі "інавгурації" Путіна  "Полювання" на ухилянтів чи норма закону: військові пояснили, для чого у Києві збирають списки чоловіків для ТЦК  НМТ-2024. Коли та як зареєструватись на додаткову сесію  В Україні знову очікуються заморозки: прогноз погоди на 12 травня  В Україні 12 травня переважно без опадів, вдень до +20°  Ракети до Patriot і не тільки. США оголосили новий пакет військової допомоги Україні  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 12 травнявсі новини дня
Політика
Україна
17.03.2023 442

Україна отримає 1,5 млрд євро у рамках макрофінансової допомоги ЄС наступного тижня

Наступного тижня Євросоюз надасть Україні другий транш у розмірі 1,5 млрд євро у рамках програми макрофінансової допомоги на 18 млрд євро.

Про це повідомляє у Twitter віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс.

“ЄС зобов'язується підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми розраховуємо здійснити наступного тижня другий платіж MFA+ – 1,5 млрд євро екстреної підтримки, щоб допомогти Україні задовольнити нагальні потреби”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 10 грудня 2022 року Рада Євросоюзу підтримала підтримала пропозицію Єврокомісії щодо виділення Україні у 2023 році додаткової фінансової підтримки. Нова програма макрофінансової допомоги для України становитиме 18 млрд євро. Позикові кошти надходитимуть до державного бюджету частинами упродовж поточного року. Перший транш у розмірі 3 млрд євро Україна отримала 17 січня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна отримає 1,5 млрд євро у рамках макрофінансової допомоги ЄС наступного тижня 5.00 5 1
Політика / Україна
17.03.2023 442
Еще материалы раздела «Україна»