<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППОвсі новини дня
Політика
Україна
17.03.2023 495

Зеленський підписав закон про перші зміни до держбюджету на 2023 рік

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про перші зміни до державного бюджету на 2023 рік.

Про це повідомляє Укрінформ.

Документ збільшує на 5 564,7 млн грн видатки та надання кредитів спеціального фонду держбюджету за рахунок грантів та допомоги від партнерів (445,6 млн грн), здійснення додаткових зовнішніх запозичень (3 842,0 млн грн) та повернення коштів, наданих Міністерству економіки для Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття для виплати допомог (1 277,0 млн грн).

Законом спрямовуються 1 347,0 млн грн на реконструкцію та/або модернізацію трьох лікарень (Охматдит, університетська клініка у Києві та реабілітаційний центр у Львові), 1 115,9 млн грн - на програму відбудови мостів, 1 277,0 млн грн – на гранти для малого та мікробізнесу зі сфери переробки, 1 094,1 млн грн – на облаштування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, 365,7 млн грн – Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Також документом передбачено 79,9 млн грн на закупівлю обладнання для лікарень та 285 млн грн на закупівлю безпілотників для моніторингу державного кордону.

Крім цього, закон передбачає передачу Фонду ліквідації наслідків збройної агресії (52,5 млрд) до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та нові напрями використання коштів Фонду: будівництво житла для тих, хто його втратив, компенсації за знищене житло та можливість відновлення об’єктів військової інфраструктури.

Додатковим джерелом наповнення Фонду ліквідації наслідків стане продаж активів російських олігархів згідно із законом «Про санкції».

Водночас документ надає можливість компенсації (страховку) для власників морських суден та суден, які ходять у внутрішніх водах у разі, якщо вони отримують пошкодження чи будуть знищені росією. Загальний обсяг компенсацій – до 20 млрд грн в цьому році. Як джерело виплат Кабмін зможе використовувати кошти Дорожнього фонду.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський підписав закон про перші зміни до держбюджету на 2023 рік 5.00 5 2
Політика / Україна
17.03.2023 495
Еще материалы раздела «Україна»