<
НОВИНИ ДНЯ: Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після України  Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужавсі новини дня
Політика
Світ
17.03.2023 536

Суд Гааги видав ордер на арешт Путіна

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна. Також ордер був виданий на ім'я уповноваженого за президента Росії з прав дитини Марії Олексіївни Львової-Бєлової.

Про це повідомляє прес-служба МКС .

"Володимир Путін, ймовірно, несе відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації населення та незаконної передачі дітей з окупованих районів України до РФ", - йдеться у повідомленні.

При цьому Львова-Бєлова також звинувачується у незаконній депортації українських дітей до РФ.

"Існують розумні підстави вважати, що кожен підозрюваний несе відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації населення та незаконної передачі населення з окупованих районів України до РФ на шкоду українським дітям", - йдеться у повідомленні.

Суд вважає, що ордери є секретними для захисту жертв і свідків, а також для забезпечення безпеки розслідування.

"Проте, враховуючи, що поведінка, що розглядається в даній ситуації, імовірно триває, і що інформування громадськості про ордери може сприяти запобіганню подальшого вчинення злочинів", - йдеться у повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Суд Гааги видав ордер на арешт Путіна 5.00 5 1
Політика / Світ
17.03.2023 536
Еще материалы раздела «Світ»