<
НОВИНИ ДНЯ: "Здувся та перевзувся": в РФ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні  Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"всі новини дня
Політика
Світ
18.03.2023 435

Чого бояться США: Піонтковський пояснив, чому Вашингтон не поставить Путіна на місце

На Заході не готові проливати крові і йти на ризик, тому уникають прямого зіткнення з РФ.

c0df8e4327d5a3d7521e13050a2a160e_18.03.23

США можуть перемогти Росію у війні за кілька днів, але не хочуть вплутуватися у бойові дії, адже бояться навіть найменших втрат серед свого населення. Пише ТСН. 

Про це заявив російський опозиціонер і публіцист Андрій Піонтковський, інформує Gordonua.com.

На його думку, обидві сторони – і Москва, і Захід – не зацікавлені в російських ударах по території НАТО.

"Чому Москва не зацікавлена – це зрозуміло. Тому що після цього війна закінчиться за кілька днів", – зазначив опозиціонер і додав, що росіяни бояться війни з НАТО, оскільки розуміють, що в такому разі їх буде знищено.

Проте у США також є свої страхи.

"Так а чого ж бояться американці? А тому що в цій війні протягом кількох днів, упродовж яких вони росіян знищать, напевно, загине кілька сотень американських чи НАТОвських військовослужбовців. Та ще Путін, напевно, зах**начить по якомусь місту. Атомною зброєю він не насмілиться: помирати він не хоче... Тобто загине у цій короткій війні за участю НАТО, який швидко все закінчить, – загине кілька сотень військовослужбовців та кілька тисяч мирних. Для них це неприйнятна шкода", – вважає Піонтковський.

Також він пригадав слова генсека НАТО Єнса Столтенберга про те, що Захід за цю війну платить грошима, а українці – кров'ю, і якщо Україна не встоїть, то вже Заходу доведеться платити кров'ю.

"Нам дуже сподобалося, що вони розуміють те, що ми захищаємо їх. Але в цій самій фразі звучало й інше значення: "Хлопці, ось на нас напав Гітлер із ядерною бомбою. Він нам наказав зібрати манатки. Знайшлося 300 спартанців – або 40 млн українців, – які зараз нас захищають та платять своєю кров'ю. Нам пощастило. Тож скористаймося тим, що нам не доведеться проливати кров". Це свідомість Заходу: вони не готові проливати кров. Вони не готові йти на ризик. І щоразу перед тим, як дати нову зброю, вони думають: "А чи не вдарить Путін по нас?" – пояснив російський опозиціонер.

Раніше Андрій Піонтковський розповів про проблеми зі здоров'ям у Путіна і Кадирова. На думку Піонтковського, Путіну потрібна затяжна війна без перемоги чи поразки, адже це дозволить диктаторові утримати свою владу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чого бояться США: Піонтковський пояснив, чому Вашингтон не поставить Путіна на місце 5.00 5 1
Політика / Світ
18.03.2023 435
Еще материалы раздела «Світ»