НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Росія
18.03.2023 460

Дозвіл Міжнародного кримінального суду на арешт Путіна: у Кремлі відреагували

Росія не планує видавати суду в Гаазі злочинця Путіна.

9270efbb7177b8eee048157269a3aa9a_18.03.23

Речниця російського МЗС Марія Захарова відреагувала на те, що Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна "в контексті ситуації в Україні". Вона заявила, що на території Росії в цього органу "немає повноважень". Пише ТСН. 

Про це пишуть російські засоби масової пропаганди.

"Це рішення для нашої країни не має жодного значення, зокрема з правової точки зору", - заявила Захарова.

Захарова також заявила, що "Росія не є учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду і зобов'язань щодо нього не несе. З цим органом Росія не співпрацює".

Речник Путіна Пєсков заявив, що "Росія, як деякі інші держави, не визнає юрисдикції Міжнародного кримінального суду", а рішення про ордер на арешт Путіна є "нікчемним".

Марія Львова-Бєлова заявила, що крадучи українських дітей, "вона таким чином допомагає громадянам Росії".

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі заявив, що видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Окрім Путіна, суд видав ордер і на арешт уповноваженої з прав дітей РФ Марії Львової-Бєлової за "незаконну депортацію" українських дітей.

Судді визнали наявність "достатніх підстав вважати, що кожен підозрюваний несе відповідальність за вчинення воєнного злочину незаконної депортації населення та незаконного переміщення населення з окупованих територій України до Російської Федерації на шкоду українським дітям".

Оценка материала:

5.00 / 2
Дозвіл Міжнародного кримінального суду на арешт Путіна: у Кремлі відреагували 5.00 5 2
Політика / Росія
18.03.2023 460
Еще материалы раздела «Росія»