НОВИНИ ДНЯ: Млинці заварні на кефірі: рецепт із секретом  Статус PESEL UKR: які будуть нові правила отримання захисту у Польщі  Зміна тренду: споживчі настрої українців покращилися з початком весни  Чи знищать Кримський міст до середини липня: реакція ВМС на статтю The Sun  Як розтопити вершкове масло: кілька порад  Коли Чистий четвер 2024 року: історія, традиції, що можна і не можна робити  В Україну йде сильне похолодання з дощами та грозами: де і коли зіпсується погодавсі новини дня
Політика
Світ
18.03.2023 467

Виїзд з Росії тепер під питанням. Путіну загрожує арешт у 123 країнах світу

Рішення суду Гааги видати ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна суттєво обмежує його можливість перебувати в інших країнах світу.

__lavrov_gettyimages_1245024579__1__650x410_18.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника Офісу президента Андрія Єрмака у Telegram.

Як зазначає чиновник, згідно з рішенням суду тепер Путіна зобов'язані заарештувати у 123 країнах світу, які ратифікували Римський статут або визнають юрисдикцію МКС (виділені зеленим кольором на фото).

Варто зауважити, що у списку таких країн є держави Європи, вся Південна Америка, частина Африки та Азії.

Країнами, які визнають юрисдикцію суду, є партнери Росії, наприклад, Венесуела, Південно-Африканська республіка, Центрально-Африканська республіка, Таджикистан.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна, оскільки він винний у незаконній депортації українців.

Пізніше генпрокурор Андрій Костін пояснив, що таке рішення є сигналом для миру про злочинний російський режим.

Оценка материала:

5.00 / 1
Виїзд з Росії тепер під питанням. Путіну загрожує арешт у 123 країнах світу 5.00 5 1
Політика / Світ
18.03.2023 467
Еще материалы раздела «Світ»