<
НОВИНИ ДНЯ: З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експертвсі новини дня
Політика
Світ
19.03.2023 449

Росія збила американський безпілотник над Чорним морем: Жданов пояснив, чи достатньою була реакція США

14 березня над Чорним морем двома російськими винищувачами був збитий американський безпілотник.

3e466f695fce4e77dd5d81552b412436_18.03.23

Шойгу вже представив до нагород цих двох пілотів. Реакція американської сторони на інцидент чекати на себе довго не змусила. Пише ТСН. 

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

“Рреакція повинна була бути стриманою. Найголовніше, що Сполучені Штати утрималися від прояву агресії в бік РФ. Росія зробила все, аби це не мало вигляд збиття. Вони провокували Сполучені Штати на агресивну відповідь для того, щоб потім засудити агресію США на міжнародній арені і запропонувати перемовини з врегулювання цього конфлікту і решти проблем у відносинах цих двох країн, але вже з позиції РФ. Сумнівів у тому, що це було  зроблено навмисно, немає. Сьогодні у вільному доступі є відео двох сторін — і російської, і американської. Останні показали тільки ту частину, де росіяни скидають пальне і намагаються цим самим пошкодити двигун безпілотника”, - розповів Олег Жданов.

Також він додав, що камера з автоматичним фокусом бачить все, що коїться навколо безпілотника. Тому вони чітко зафіксували, якою частиною літака було пошкоджено ґвинт.

Крім того, вони встигли знищити програмне забезпечення на цьому безпілотнику. Є версія падіння американська, в якій координати зазначені в тій частині Чорного моря, де глибина до 2 км, і там ніхто нічого не знайде, тому й шукати не будуть.

“Російська версія говорить про те, що вони знайшли уламки і є деякі супутникові знімки, які вказують місця. Судячи з того, які дрібні уламки виявили (але ми точно не знаємо, чи належать вони саме цьому безпілотнику), була застосована самоліквідація для цього дрона. А глибина в цих місцях сягає 1500-1800 м. На такій глибині лежить Титанік, але його не підняли. Американський дрон був за 22 км від російської бази в Севастополі”, - підкреслив військовий експерт.

Окремо він розповів, за чим могли стежити США в Криму.

“Такі спостережні польоти вони здійснюють регулярно. До речі, саме тому, можливо, Росія і вивчала цей район. Дрон літає за розкладом. Якщо НАТО визнає Росію основним джерелом міжнародної терористичної загрози, то це цілком пояснює, що всі розвідувальні прилади спрямовані на РФ. Дрон здійснював політ у міжнародному просторі, який немає ніяких обмежень. Ці польоти регулярні. Так, вони дуже дратують РФ, так, ці дрони можуть порахувати будь-які російські сили, а особливо військові, так, ці дрони можуть здійснювати перехоплення засобів зв’язку. Тому росіяни вирішили, що варто спробувати завалити дрон. Раніше Росія постійно порушувала повітряний простір будь-якої країни НАТО, намагаючись спровокувати на агресивні дії”, - зазначив експерт.

Нагадаємо, росіяни стверджують, що знайшли збитий ними американський безпілотник MQ-9 Reaper.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія збила американський безпілотник над Чорним морем: Жданов пояснив, чи достатньою була реакція США 5.00 5 2
Політика / Світ
19.03.2023 449
Еще материалы раздела «Світ»