НОВИНИ ДНЯ: Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочаткувсі новини дня
Політика
Європа
19.03.2023 314

Санду заявила, що для Молдови немає загрози від РФ поки захищається Україна

Президент Молдови Майя Санду вважає, що її країні не загрожує Російська Федерація до того часу, поки Україна дає відсіч державі-агресору.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на NewsMaker.

Під час виступу на засіданні парламенту 17 березня вона звернулась до депутатів із закликом поставити Євроінтеграцію вище за власні інтереси. Окрім цього вона розкритикувала зовнішню політику Росії щодо Молдови.

"Від Кремля йдуть лише погрози, ембарго та шантаж", - сказала Санду.

Вона також заявила, що Молдова сама по собі є "слабкою і вразливою", однак поки Україна захищається від вторгнення Росії, для її країни немає загрози війни.

"Тільки в ЄС можна жити у процвітанні, спокої та мирі. Знаю, що багато хто з вас вважає, що Молдова не зможе увійти до ЄС. Але це не ілюзія. Хоч як би ви були розчаровані, ми не переставили вірити в нашу країну. Європеїзація Молдови може об'єднати всіх для доброї мети - майбутнього наших дітей та країни", - сказала Санду.

Нагадаємо, у Молдові зазначали, що безпосередньої військової небезпеки для країни поки немає, але РФ веде гібридну війну.

Окрім того, розслідувачі повідомляли, що Росія розробила стратегічний план із перетворення Молдови на свій сателіт.

Оценка материала:

5.00 / 2
Санду заявила, що для Молдови немає загрози від РФ поки захищається Україна 5.00 5 2
Політика / Європа
19.03.2023 314
Еще материалы раздела «Європа»